Törnsfalls hembygdsförening

Arkiv 2012

 

Årsmöte 11 mars

Årsmötet var söndagen den 11 mars. I styrelsen blev det omval på Vanja Matson och Anders Johansson, nyval av Carl Aschan som efterträder Tordh Petersson. Fastighetsansvarig för hembygdsgården valdes Tordh Petersson och Lennart Schultz fortsätter att ansvara för gräsklippningen. Valberedningen består av Bo Karlsson tillsammans med Lisbeth Petersson.
Årsavgiften oförändrad 100 kr. Elisabeth Hjortvid efterlyste gamla namn och uttryck på lyckor, gärden, vägar, torp mm.
När mötet avslutats intogs smörgåstårta samt kaffe och kaka. Elever från musikskolan underhöll med egna sånger samt tolkade även kända artisters sånger. Vi var ca 25 personer som närvarade.

 

 

Kulturvandring Kårby by 6 maj

Den 6 maj arrangerades kulturvandring i Kårby by. Deltagarna var 28 stycken till antalet och fick lära sig om vad som har hänt i kårby under åren som då sträcker sig från början av 400-talet och framåt. Läs mer och titta på bilder här.

 
 
Städdag 24 Maj
 
Städdag genomförs varje år av styrelsen och andra berörda, för att hembygdsgården skall vara fin till sommaren med alla dess arrangemang som genomförs.  Här är bilder från den dagen.

 

 

Midsommarfirandet 22 juni

I sedvanlig ordning firades midsommar vid Sjöliden. Vädergudarna visade som vanligt en av sina bättre sidor, och midsommarfirarna kom i stora skaror. I år kom det rekordmånga, både sockenbor och utsocknes. Roligt att Törnsfall har blivit så populärt. Bilder från midsommarfirandet hittar du här.

 

 Tillbaka till Händelser